Update: Coronacijfers. Meer dan 750 mensen op intensieve zorg. Kans op overlijden 8 keer lager wanneer je gevaccineerd bent.

Er worden wekelijks elke dag gemiddeld 17.796 besmettingen vastgesteld in ons land. Er liggen vandaag 3.698 mensen in het ziekenhuis, van wie 757 op intensieve zorg, en dat aantal blijft al weken fors boven de alarmdrempel van 500 liggen.

Tussen 23 en 29 november werden dagelijks ook 316 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 13 procent. In totaal liggen er nu 3.698 patiënten in het ziekenhuis (+12 procent), van wie er 757 intensieve verzorging nodig hebben (+16 procent). 397 covidpatiënten liggen in een kunstmatige coma aan de beademing.

Ook het aantal sterfgevallen blijft verder toenemen. Tussen 20 en 26 november overleden er dagelijks gemiddeld 39 mensen aan de gevolgen van COVID-19, 15 procent meer dan een week voordien. In totaal zijn er in BelgiĂ« al ruim 26.966 coronaoverlijdens te betreuren.

De kans op overlijden als je gevaccineerd bent (en in het ziekenhuis belandt) is 8 keer lager dan als je niet gevaccineerd bent. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano, dat voor de tweede helft van oktober de gegevens van alle ziekenhuizen geanalyseerd heeft. 

Topartikels bij Goeiedag.be