Plotse stroomonderbreking doet ook brandalarm in kleuterschool in werking treden

Een plotse stroomonderbreking heeft vrijdagvoormiddag grote delen van Asse centrum, Bekkerzeel, Kobbegem en Zellik een klein uur zonder stroom gezet. In GBS Sleutelbos ging hierdoor zelfs het brandalarm af.

De stroom viel vrijdagochtend omstreeks kwart voor 9 uit? meldt de website van netbeheerder Fluvius. Zo’n 1.500 huishoudens in Asse centrum, Bekkerzeel, Kobbegem en Zellik zaten hierdoor zonder stroom. Op verschillende plaatsen lag hierdoor ook het internet plat. Een kabel die geraakt werd tijdens werkzaamheden zou de oorzaak van de panne geweest zijn. De stroomonderbreking zette ook het brandalarm van de kleuterafdeling van GBS Sleutelbos in Walfergem in werking.

“Door de stroomstoring sloeg een gasklep dicht? waardoor het alarmsysteem in werking trad. De 226 kinderen van de kleuterschool werden daardoor even geëvacueerd tot de brandweer de school geïnspecteerd had. Na een kwartiertje kon iedereen opnieuw naar binnen en ondertussen hebben we opnieuw stroom”, zegt interim-directeur Harald Willems.

Hoewel er eerst gecommuniceerd was dat de storing minstens twee uur zou aanhouden, was het probleem na een klein uurtje opgelost.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk