NIEUWE UPDATE : Steenweg in Asse nog tot zaterdag afgesloten door waterlek

UPDATE: Ondertussen werken de verkeerslichten opnieuw maar de herstellingswerken zullen vermoedelijk nog tot zaterdag duren

Er zal nog tot en met zaterdag hinder zijn op de Steenweg (N9) ter hoogte van het Sint-Maartensteegje. Op die locatie ontstond woensdagochtend een waterlek dat voor grote problemen zorgde. Medewerkers van Farys waren nog tot donderdagochtend aan de slag om het lek te dichten nadat er complicaties optraden. Donderdag verliep de waterlevering voor iedereen wel opnieuw normaal. Maar de herstellingswerken, onder meer aan het wegdek, zullen pas in de loop van zaterdag klaar zijn. Tot dan blijft de Steenweg richting Brussel afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien.

De Steenweg in Asse, richting Brussel, afgesloten voor verkeer komende van Aalst – Dendermonde en Ternat. Omrijden vanuit  Aalst – Dendermonde dient te gebeuren via de Bloklaan en Boekfos. Omrijden vanuit Ternat dient te gebeuren via Muurveld en Boekfos.

Verkeer vanuit het centrum richting Aalst – Dendermonde – Ternat kan het gebruikelijke traject volgen.

Het lek heeft ervoor gezorgd dat de kelder onder het gebouw van het Maartenssteegje is ondergelopen. Ook de onderloper van het gebouw waar vroeger Blokker was gelegen staat onder water. De brandweer is momenteel aan het pompen. Maar er komt een extra probleem bij. Ondergronds bevindt zich een hoogspanningscabine. Farys doet er alles aan om het water daar weg van te houden, anders moet deze zonder stroom worden gezet en valt de volledige steenweg zonder elektriciteit. Omdat de elektriciteitsinstallatie van beide appartementsgebouwen is uitgevallen werden ook al evacuaties opgestart. Vijf bewoners van één gebouw hebben al opvang moeten zoeken bij familie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk