Carnaval Asse 2021 gaat niet door.

In overleg met het gemeentebestuur van Asse, besloot de gemeentelijke Carnavalsraad, ‘Raad van Elf’, af te zien van de organisatie van de carnavalsactiviteiten in 2021. Het risico dat alle voorbereidingen tevergeefs zijn, is te groot.

Er komt dus geen verkiezing van prins of prinses van Asse in 2021, noch van het prinsenpaar van België derde leeftijd. Ook de carnavalsstoet en de activiteiten in het carnavalsweekend worden geschrapt.

Er zal trouwens geen enkele nationale, regionale, provinciale, stedelijke of gemeentelijke carnavalsverkiezing plaatsvinden. Ook andere gemeenten stellen de carnavalsfestiviteiten een jaar uit. Men heeft begrip voor de carnavalsverenigingen, die in deze coronatijden geen activiteiten kunnen organiseren om de kas te spijzen en materiaal te kopen. Bovendien is het haast onmogelijk om bij het bouwen van wagens of het ontwerpen van carnavalskledij de coronamaatregelen te respecteren.

In 2022 zal de Raad van Elf er wel opnieuw staan voor het jubileumjaar van 4 x 11 (44) jaar carnaval in Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk