Asse pakt overlast nachtwinkels en shishabars aan.

Asse wil de overlast van nachtwinkels, shishabars, discotheken en schroothandelaars indijken. Vanaf Nieuwjaar hebben deze handelszaken een uitbatingsvergunning nodig.

Enkele maanden geleden liet burgemeester Koen Van Elsen shisabar Cigno in Zellik¬†sluiten na herhaaldelijke incidenten. ‚ÄúVerschillende nachtwinkels en shishabars in onze gemeente veroorzaken overlast zoals nachtlawaai, sluikstorten en verkoop aan minderjarigen‚ÄĚ, aldus burgemeester Koen Van Elsen. ‚Äú

De gemeente Asse voert daarom vanaf 1 januari een uitbatingsvergunning in voor belwinkels, CBD-winkels, discotheken, nachtclubs, nachtwinkels, shishabars en in openlucht gelegen schrootplaatsen voor autowrakken en tweedehandsvoertuigen. Uitbaters betalen eenmalig 6000 euro bij aflevering. Ieder jaar moeten ze een belasting betalen van 1500 euro. Zowel nieuwe zaken als bestaande zaken moeten de vergunning aanvragen. Nieuwe zaken mogen niet binnen een straal van 500 meter van een school, bibliotheek of jeugdcentrum gevestigd worden. De toegang tot nachtwinkels zal ook beperkt worden tussen 18 uur en middernacht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk