Arbeider wordt onwel op werf en sterft aan inkomhal van OLV Ziekenhuis

Een 45-jarige man is maandagmiddag overleden ter hoogte van de inkomhal van het OLV Ziekenhuis in de Bloklaan. De arbeider was eerder onwel geworden op een werf. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed er aan de inkomhal.

De 45-jarige man van Roemeense origine was kort na de middag onwel geworden op een bouwwerf in Asse. Collega’s op de werf voerden de man nog in allerijl naar het ziekenhuis in de Bloklaan. “Eigenlijk hadden ze zich moeten aanmelden op de spoedafdeling maar in de chaos stapten ze de hoofdingang binnen. Nog voor de patiënt ingeschreven kon worden aan de balie, is hij bezweken in de inkomstzone”, legt Chris Van Raemdonck, woordvoerder van het ziekenhuis uit.

De brandweer en de politie kwamen ter plaatse. Met schermen werd de hoofdingang afgesloten voor bezoekers. Veel details zijn er ondertussen nog niet bekend, het parket startte ondertussen wel een onderzoek. “Het betreft een 45-jarige man van Roemeense afkomst die onwel is geworden op een werf in Asse en door zijn collega naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij werd nog gereanimeerd aan de inkom van het ziekenhuis maar is er uiteindelijk gestorven. Teneinde de exacte doodsoorzaak te achterhalen werd een wetsdokter aangesteld. Deze zal morgen (dinsdag) een autopsie op het lichaam uitvoeren”, laat Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde weten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk