Brusselsesteenweg ruim vier uur afgesloten na zwaar ongeval

De Brusselsesteenweg (N9) is donderdagavond ruim vier uur afgesloten geweest nadat er een zwaar verkeersongeval was gebeurd. Het ongeval gebeurde omstreeks 16.30 uur tussen de kruispunten Kruiskouter en Zittert. Een Mercedes met Franse nummerplaat botste er frontaal op een Smart na een mislukt inhaalmanoeuvre. De omstandigheden van het ongeval werden onderzocht door een verkeersdeskundige die werd aangesteld door het parket. Er raakte vier personen zwaargewond bij de botsing. Zij werden allemaal afgevoerd naar het ziekenhuis. Een persoon verkeerde in levensgevaar maar dat zou in de loop van de avond geweken zijn.Door het ongeval was de N9 een hele tijd afgesloten in beide richtingen. Dat zorgde voor heel wat vertragingen op verschillende buslijnen. De omliggende landelijke wegen in Bekkerzeel en Kobbegem kregen dan weer heel wat sluipverkeer te slikken en raakten snel verzadigd. Pas rond 20 uur waren alle voertuigen getakeld, werd de weg gereinigd en terug opengesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk