Sofie (21) lanceert webshop ‘Soof’ met duurzame en originele spulletjes

De 21-jarige Sofie De Bisschop lanceerde in augustus haar webshop ‘Soof’. Daarmee wil ze hippe en vooral duurzame producten verkopen. En het concept slaat aan, zeker bij jongeren. Hoewel ze nog studeert, hoopt Sofie haar webshop verder uit te breiden.

Sofie De Bisschop is in de wieg gelegd voor het ondernemerschap. Na haar middelbare studies op Sint-Jozef in Ternat trok ze naar Gent waar ze dit jaar haar bachelor Bedrijfsmanagement – Internationaal Ondernemen behaalde aan de Arteveldehogeschool. “Een zeer leerrijke periode waarin ik al even mocht proeven van het echte bedrijfsleven”, zegt Sofie daar zelf over. Zo mocht ze stage doen bij Flanders Investment & Trade in Parijs en zette ze een handelsmissie op. “Die ervaringen zetten me ertoe aan om de sprong te wagen en mijn eigen webshop te lanceren.”

En zo werd in augustus de webshop ‘Soof’ gelanceerd. Sofie ging op zoek naar duurzame producten om te verkopen. “Ik test altijd eerst zelf de producten voor ik ze verkoop. Ik vind het belangrijk om de producten zelf goed te kennen. Het moeten duurzame producten zijn, maar het mag zeker niet saai zijn.”

En dus hoopt Sofie dat we binnenkort allemaal cocktails slurpen uit haar metalen rietjes, onze tanden poetsen met tandenborstels uit bamboo of ons wassen met de vegan zeepjes. Ondertussen lopen de bestellingen al vlotjes binnen. “Ik krijg veel positieve reacties. Ik sta ook open voor suggesties van klanten. Als zij bijvoorbeeld een bepaald product willen, dan ga ik daarnaar op zoek. Zo kan ik mijn assortiment uitbreiden.”

Momenteel laat Sofie haar bestellingen nog vertrekken vanuit Asse, maar midden september trekt ze opnieuw op kot naar Gent om haar masterstudie aan te vatten. “Het is de bedoeling om mijn stock mee te nemen en alles van daar te organiseren. Maar tijdens het weekend kom ik nog terug naar huis, dus klanten zullen ook in Asse hun pakketjes nog kunnen afhalen. Heel wat mensen zijn tevreden dat ze dit soort producten dicht bij huis kunnen bestellen en niet via een of andere obscure webwinkel.”

Sofie hoopt dat ze ‘Soof’ de komende jaren verder kan uitbreiden maar dat mensen ook bewuster en duurzamer gaan leven. “Nu Europa vanaf 2021 een verbod op plastic materialen voor eenmalig gebruik instelt, zal iedereen de omslag wel moeten maken. Ik hoop dat mijn webshop hierop kan meesurfen. Via een soort van Tupperware-avonden hoop ik mijn producten verder te promoten.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk