Politiecontroles: weinig gedronken maar véél te snel

De controles van de verkeerspolitie van de zone AMOW op 5, 7 en 9 januari waren bemoedigend op het vlak van de consumptie van drugs en alcohol maar bijzonder teleurstellend als het op overdreven snelheid aankomt. Bij controles in Asse, Merchtem en Opwijk werden 953 bestuurders gecontroleerd op drugs (iedereen negatief) en alcohol (3 positief en 2 alarmfase). Gezien de periode van het jaar (veel bedrijfsfeestjes) een erg goed resultaat. Dat had waarschijnlijk ook te maken met de aangekondigde ‘strikte’ maatregelen.

Maar als het op snelheid aankwam waren de resultaten meer dan alarmerend. Bij een snelheidscontrole in de Brusselsesteenweg in Merchtem reed 43,5% sneller dan de toegestane 50 km/uur. Bij controles in de Pontbeek in Zellik reden 38,5% sneller dan de toegelaten 70km/uur. IN de Wemmelse Bouchoutwijk maakten de chauffeurs het nog een stuk bonter: niet minder dan 82% van hen reed sneller dan de toegelaten 30km/uur. Voorwaar geen bemoedigende cijfers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk