Zes nieuwe poelen in Asse, Merchtem en Opwijk

Sinds 2006 maakt het Regionaal Landschap Brabantse Kouters werk van een poelennetwerk. Dit poelenseizoen stuurde RLBK een graafmachine naar Merchtem, Opwijk en Asse. In totaal zijn er zes nieuwe poelen gegraven en werden vier bestaande poelen hersteld. Gespreid over de gemeentes zijn dat: Merchtem (3 hersteld en 2 nieuwe), Opwijk (1 nieuwe) en Asse (1 hersteld en 3 nieuwe).

De poelen zijn een geschenk voor de biodiversiteit in en rondom het water. Kikkers, salamanders, libellen, schaatsenrijders, … voelen zich er thuis. In de afgelopen veertien jaar werden 269 poelen gegraven of hersteld. ‘Zo maakt RLBK groene én blauwe verbindingen in de noordrand van Brussel’, vertelt Wim Solie, medewerker Natuur en Gebiedsgerichte Acties bij RLBK. De poelen werden gegraven met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

In de brochure ‘Poelen, parels in het landschap’ ontdek je hoe je poelen graaft en onderhoudt en welke planten en dieren je mag verwachten. Of bekijk de gelijknamige film op het youtubekanaal van de Regionale Landschappen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...