Zes nieuwe poelen in Asse, Merchtem en Opwijk

Sinds 2006 maakt het Regionaal Landschap Brabantse Kouters werk van een poelennetwerk. Dit poelenseizoen stuurde RLBK een graafmachine naar Merchtem, Opwijk en Asse. In totaal zijn er zes nieuwe poelen gegraven en werden vier bestaande poelen hersteld. Gespreid over de gemeentes zijn dat: Merchtem (3 hersteld en 2 nieuwe), Opwijk (1 nieuwe) en Asse (1 hersteld en 3 nieuwe).

De poelen zijn een geschenk voor de biodiversiteit in en rondom het water. Kikkers, salamanders, libellen, schaatsenrijders, … voelen zich er thuis. In de afgelopen veertien jaar werden 269 poelen gegraven of hersteld. ‘Zo maakt RLBK groene én blauwe verbindingen in de noordrand van Brussel’, vertelt Wim Solie, medewerker Natuur en Gebiedsgerichte Acties bij RLBK. De poelen werden gegraven met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

In de brochure ‘Poelen, parels in het landschap’ ontdek je hoe je poelen graaft en onderhoudt en welke planten en dieren je mag verwachten. Of bekijk de gelijknamige film op het youtubekanaal van de Regionale Landschappen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk