Aanleg fietssnelweg tussen Gent en Brussel start in 2021 in Dilbeek

De plannen voor het gedeelte fietssnelweg tussen het station van Sint-Martens-Bodegem en de grens met Brussel zijn klaar. Na een studie van twee jaar kunnen eindelijk concrete plannen opgestart worden. Het fietspad zal vooral langs de spoorlijn lopen. Men hoopt midden 2021 te kunnen starten met de werken.

Als alles goed gaat zal in 2021 gestart worden met de aanleg van het stuk fietssnelweg tussen het station van Bodegem en de grens met Brussel. Dit tracé maakt deel uit van de fietssnelweg F2 die van Gent naar Brussel gaat via onder meer Melle, Wetteren, Aalst, Denderleeuw en Ternat. Op sommige plaatsen is er al effectief een degelijke weg voor fietsers aanwezig, maar zoals in Dilbeek is dit niet overal het geval op het traject.

“Samen met de gemeente Dilbeek dachten we de afgelopen twee jaar na over deze fietssnelweg”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Mobiliteit. “We gingen na wat het beste traject is en wat ook het best betaalbare project is. Hier in Dilbeek gaat het om 5,5 kilometer van de volledige 55 kilometer die de F2 lang is. Daarnaast is een zeer belangrijk stuk omdat deze regio het meest filegevoelig is. Er is hier in Dilbeek een gigantisch potentieel aan mensen die met de fiets naar het werk in Brussel kunnen gaan.”

“Er is inderdaad een groot potentieel in deze regio”, vult mobiliteitsschepen Stijn Quaghebeur (N-VA) aan. “Van alle personen die deelnemen aan het woon-werkverkeer in Vlaanderen gebruikt twaalf procent de fiets. Het is nog contradictorisch, maar in Brussel zelf en in de Rand ligt dat aantal maar op vier procent.”

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...