Een op vijf chauffeurs reed te snel tijdens flitsmarathon

Ontluisterende resultaten in politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) tijdens de flitsmarathon van afgelopen dinsdag. Hoewel op voorhand werd aangekondigd dat er extra snelheidscontroles zouden zijn, reden 335 chauffeurs sneller dan toegelaten. Op een totaal van 1.495 voertuigen is dat een percentage van 22,5 procent. De zwaarste snelheidsovertreding werd geregistreerd op de Steenweg in Opwijk waar een snelheidsregime heerst van 50 km/u maar waar een chauffeur er 96 km/u reed. Voorts werd in Asse in de Nerviërsstraat, zone 50, gecontroleerd. Daar reden 27 van de 67 gecontroleerde wagens te snel. Op de Leyniersdreef reden 37 van de 100 gecontroleerde wagens sneller dan 30 km/u. In Opwijk reden 42 wagens op de Steenweg en 68 wagens op Klei te snel. In Merchtem waren er 38 snelheidsovertredingen in de August De Boeckstraat, 48 op de Nieuwelaan en 33 op de Heirbaan, telkens in zone 50. In Wemmel tot slot werd gecontroleerd op Windberg waar 9 van de 17 wagens te snel reden. Op de Fr. Robberechtsstraat reden 33 chauffeurs te snel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk