'Killers achter het stuur' worden streng bestraft

Op 16 september 2019 start een actieweek in het kader van de aanpak van ‘killers achter het stuur’. Deze actie kadert in het provinciaal actieplan tegen dronkenschap achter het stuur waaraan alle lokale en federale politiediensten meewerken.

Alcoholintoxicatie en het gebruik van gsm’s en tablets achter het stuur vormen ernstige risico’s en veroorzaken niet zelden menselijk leed. Verkeersveiligheid wordt door het parket Halle-Vilvoorde meer dan hoog in het vaandel gedragen waardoor wij actief zullen deelnemen aan deze actie.

De bestuurders die volgende week betrapt worden op deze inbreuken zullen zonder uitzondering gedagvaard worden voor de politierechtbank. Het openbaar ministerie zal daarbij steeds een rijverbod vorderen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk