OLV heeft eigen team in Roparun

Het OLV Ziekenhuis heeft een goede band met de Roparun, een estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam. In het verleden kreeg de palliatieve zorgeenheid De Rank om en bij de 90.000 euro toegewezen. Dit jaar wordt echter uniek: 23 collega’s van het OLV hebben een eigen Roparun team (Team#94 met 9 lopers, 4 fietsers, 4 chauffeurs en 6 logistieke medewerkers) gevormd en zullen van 8 tot 10 juni deelnemen aan de Roparun vanuit Parijs.

Ook dit jaar zal de Roparun Asse aandoen en het OLV wil dat niet ongemerkt laten voorbijgaan. Daarom willen ze op het Kerkplein de lopers van het OLV team en van de teams uit de regio aanmoedigen. Die aanmoediging geldt trouwens voor alle teams die deelnemen want het blijft een immense uitdaging: elke loper moet op drie dagen zo’n 65 km afleggen, dat is elke dag een halve marathon! De deelnemers worden daarbij gecoacht door een sportfysioloog van het OLV.

(lees verder onder de foto)

ASSE Roparun

Op zondag 9 juni (Pinksteren) kan je vanaf 14 uur terecht in de feesttent op het Kerkplein. Er zijn doorlopend dranken en snacks verkrijgbaar. De vrijwilligers van ‘De Rank’ organiseren er ook een geschenkenmarkt, verkopen koffie met taart, en je kunt er ook inschrijven voor een familie-wandelzoektocht. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel en krijgen vanaf 16 uur een gadget om de Roparunners aan te moedigen. Muzikale ambiance van de straatmuzikanten ‘La Grappe & Knip’, gevolgd door discobar.

De doortocht van de eerste Roparun-teams is al mogelijk vanaf 16u30. Team 94 van het OLV zal wellicht rond 18 uur passeren. Tot 22 uur kun je vanuit de feesttent op het Kerkplein de teams aanmoedigen wanneer ze  door Asse trekken. Trommelkorps ‘Met Vel en Gammel’ zorgt daarbij voor een extra motiverend deuntje…

Wie zin heeft om een eindje mee te joggen kan het team escorteren. Wil je ons team al lopend mee aanmoedigen tijdens de laatste 5 km richting Kerkplein? Kom dan tegen 17 uur naar Pullewouwe 95 in Asbeek (parking firma 4Build). Meld je deelname wel eerst via onze website, zodat we het totale aantal deelnemers kunnen inschatten: https://www.olvz.be/roparun

Verkeersmaatregelen:

Vrijdag 7 juni (7 – 12 uur):
Parkeerverbod Kerkplein (tussen pastorie en kerk) tijdens opbouw tent; nadien mag opnieuw geparkeerd worden achter de tent + doorgaand verkeer wordt geweerd tussen Nieuwstraat, St. Martinusstraat en Vironstraat vanaf 8 tot ca. 12 uur.
De handelaars blijven bereikbaar op het Kerkplein en in de Vironstraat.

Zaterdag 8 juni
Alleen het gedeelte van het Kerkplein waarop de tent staat is niet beschikbaar als parking; doorgaand verkeer.

Zondag 9 juni  (8 – 00 uue):
Parkeerverbod op het hele Kerkplein en in de St. Martinusstraat.
Het Kerkplein wordt afgesloten voor alle verkeer (met uitzondering van de hulpdiensten) vanaf 10 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk