Nieuw van de Koperen Markies: Blond 6

Hugo Mertens, brouwer van de Koperen Markies, zit niet stil. Zijn Tripel 9, Blond 8 en Blond Hop hebben er een broertje (of is het een zusje?) bij: de Blond 6. “Nogal wat mensen hadden me gevraagd naar een smaakvol, blond biertje met wat minder alcohol. Ik heb er werk van gemaakt en onlangs werden de eerste hectoliters van de Blond 6 gebrouwen. Zoals gevraagd is het een smaakvol biertje op basis van 8 moutsoorten en 3 variëteiten van hop,” legt Hugo uit. Die drie soorten hop zijn dan nog uit de eigen regio.

Een vrolijk schuimend smaakvol biertje dat zeker niet bitter smaakt. En een alcoholgehalte van 5,5%. Je kan er dus wel een paar nuttigen vooraleer de wijzer op alarm gaat staan. Ideaal voor een zomerse barbecue met vrienden en vriendinnen want vooral vrouwen weten een smaakvol biertje dat niet té straf is, best naar waarde te schatten. De Engelsen zeggen: the proof of the pudding is in the eating. Wij zouden dat kunnen parafraseren als ‘om het naar waarde te schatten moet je het geproefd hebben’.

Dat kan op de boerenmarkt van Asse op 26 mei (verkiezingsdag) of tijdens de Groenstraatfeesten op Terheide op zondag 2 juni . Die dag is er in de Groenstraat ook een grote rommelmarkt waarop allerlei lekkers – waaronder de bieren van de Koperen Markies – kan geproefd en genuttigd worden.

ASSE De Koperen Markies

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk