Resem overtredingen en achterstallige belasting

Op donderdag 21 maart controleerden de lokalen politie en Vlabel (Vlaamse Belastingdienst) een doorgedreven verkeersactie in de industriezone op de Assesteenweg. De belastingdienst controleerde 1626 voertuigen en inde ter plaatse 3488 euro achterstallige verkeersbelasting. Het voertuig van een bestuurder die 5000 euro achterstallige belastingen niet direct kon betalen, werd getakeld.

De politie controleerde 593 bestuurders op drugs en alcohol. Het rijbewijs van één bestuurder werd ingetrokken voor 15 dagen wegens een positieve alcoholtest. Ook twee vrachtwagenbestuurders kregen een PV omdat hun alcoholtest ‘alarm’ sloeg. Verder waren er 11 PV’s voor het niet dragen van de autogordel en eentje voor het niet gebruik maken van een kinderbeveiligingssysteem.

Drie bestuurders hadden een vervallen keuring en evenveel hadden een foutieve ladingverzekering. Twee bestuurders werden geverbaliseerd voor het gebruiken van hun gsm achter het stuur, één bestuurder had geen rijbewijs en nog een andere reed tegen een onverantwoorde snelheid. Het voertuig van één bestuurder was niet ingeschreven en niet verzekerd en werd onmiddellijk getakeld.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...