Leegstaand volkscafé Stamineeke tegen de vlakte

Aan de Stationsstraat zijn grootscheepse bouwwerken bezig voor de komst van het nieuwe Lidl-warenhuis. Daarbij wordt ook het leegstaande café Stamineeke afgebroken. Daarmee verdwijnt voor heel wat inwoners die er jarenlang heel wat plezier beleefden aan de toog alweer een stukje nostalgie.

Lidl, dat nu nog gevestigd is op de Wilgenlaan, wil een grotere vestiging inplanten op de Stationsstraat. Het leegstaande café Stamineeke en een woonst erachter worden daartoe momenteel afgebroken.

De vergunning werd eind vorig jaar al afgeleverd door het toenmalige gemeentebestuur. Dat deed de wenkbrauwen fronsen bij de huidige meerderheid. De zo al filegevoelige locatie zou daardoor nog meer belast worden.

Maar uiteindelijk werd door niemand beroep aangetekend tegen de vergunning en er kwam dus ook geen procedure voor de deputatie.

Er werden wel een aantal waarborgen bekomen voor de leefbaarheid van buurt zoals een grotere buffer. Voor het lossen en laden zal een overkapping voorzien worden om lawaaihinder te vermijden. De winkel zal ook pas opengaan na 8.30 uur terwijl de files vooral voordien op de Stationsstraat staan.

De grote parking – goed voor een honderdtal plaatsen – zou mogelijk ook kunnen gebruikt worden door niet-klanten die in het centrum moeten zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise