Laat je auto graveren

De politiezone AMOW en het gemeentebestuur van Asse steken de handen uit de mouwen tegen autodiefstal. Op zaterdag 6 oktober organiseren ze, in samenwerking met de firma Carglass, een graveeractie waar bestuurders terecht kunnen om hun personenwagen te laten graveren. Bij zo’n autograveeractie wordt er in alle autoruiten een unieke code op basis van het chassisnummer aangebracht. Deze code is onuitwisbaar. Het is een ideaal middel om autodiefstal te voorkomen. Het schrikt namelijk potentiële autodieven af, omdat zij dan alle autoruiten moeten vervangen om de code te verwijderen. Dit kost veel tijd en geld. Bovendien helpt het graveren de politie om de eigenaar terug te vinden na een eventuele autodiefstal. De autograveeractie vindt plaats van 9 tot 13 uur in de ondergrondse parking aan de Huinegem. Het graveren is gratis en neemt slechts een tiental minuutjes in beslag.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...