Anders is mix van ervaren politici en onafhankelijken

De Burgerlijst ANDERS heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Asse voorgesteld. Een mix van ervaren mensen uit de politieke en onafhankelijke burgers. De partij wil naar eigen zeggen de inwoners van Asse het beleid laten bepalen.

Het idee is gebaseerd op de burgerbeweging van President Macron in Frankrijk. De lijst wordt aangevoerd door lijstrekker Rita De Vos (59). Yoeri Vastersavendts (47) is lijstduwer. Beide schepen voor Open VLD in het huidige bestuur. Maar ook Marc Verhelst (sp.a) en Mien Plas en Bob Wellens (N-VA) staan op de lijst.

Op de tweede plaats staat als onafhankelijke Danny Van Hemelrijck. Een 58-jarige hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Brussel. Hiermee wil de partij het belang van de burgers aangeven. De partij wil immers uitgroeien tot een echte burgerbeweging, waarbij alle burgers mee de zaken kunnen bepalen.

Volgens de beweging zijn de mensen de traditionele partijpolitiek en de huidige manier van besturen beu. Een mix van mensen met politieke ervaring uit N-VA, sp.a en Open Vld en onafhankelijken zijn voor de partij de garantie op en andere politiek in Asse. Een echt programma is er niet. De agenda wordt bepaald door de burgers.

De afgelopen weken werden er verschillende sessies in Asse gehouden om te luisteren naar wat de inwoners willen en wat er leeft. Dit zal uiteindelijk de basis worden voor de aandachtspunten van de partij voor de verkiezingen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk