Mort Subite verfrist tijdens zomerwarmte

De voorbije zondag zette Brouwerij Mort Subite de deuren wagenwijd open (figuurlijk dan toch) om de bezoekers kennis te laten maken met een moderne brouwerij die bier op basis van Lambic brouwt. Sinds moederbedrijf Heineken eind vorig jaar aankondigde de kriek en geuze van Mort Subite wereldwijd op de markt aan te bieden, is de voormalige familiebrouwerij in Kobbegem een wereldspeler geworden.

Dit werd mooi geïllustreerd toen we brouwmeester Bruno Reinders tussen de eikenhouten vaten aantroffen in een gesprek met de heer Kan en mevrouw Foo uit Singapore. Zij luisterden, evenals vele honderden bezoekers die de brouwerij bezochten, aandachtig naar de uitleg over het brouwen van deze heerlijke en verfrissende biertjes.

Ondertussen was er op het grasplein voor de kerk een uitgelaten zomerse stemming. Je kon er genieten van de zon, voor de kinderen was er grime en een oude paardenmolen en je kon er vooral de zes bieren van Mort Subite degusteren. Dat werd met veel enthousiasme ook gedaan. Want, zomer en een verfrissend Lambic biertje van Mort Subite dat is een ideale combinatie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk