Werken op E40 woensdag beëindigd

Op woensdag 4 juli wordt de E40 tussen Ternat en Affligem weer volledig opengesteld voor het verkeer. Een maand lang werd door het Agentschap Wegen en Verkeer 24 op 24 uur gewerkt aan de heraanleg van de rechter rijstrook en de pechstrook. Tegelijk werden er in de beide rijrichtingen (Brussel en Gent/Oostende) nieuwe betonnen veiligheidsstootbanden geplaatst over een afstand van in totaal zestien kilometer.

Werken TernatDe Vlaamse Overheid investeerde in deze herstellingswerken 6,5 miljoen euro. In totaal werd er aan 15338 m² beton opgebroken en evenveel nieuw beton terug aangelegd.  2443 stuks ankerstaven verstevigen het geheel van nieuw en bestaand beton en in totaal werd er 225 ton staal bij deze werf gebruikt.

Agentschap Wegen en Verkeer bedankt de omwonenden en reizigers op dit traject voor hun geduld en begrip.

Meer info over de voorbije werken kan je nalezen via: www.wegenenverkeer.be/ternat

(Foto’s zijn copyright AWV)

Topartikels bij Goeiedag.be