Pat Van Hemelrijk is Assenaar in de Kijker bij Hopduvelfeesten

De zomer komt eraan en dan laat ook het hopduvelcomité van zich horen. Er werd een hele winter en lente lang gewerkt aan een indrukwekkend programma met een aantrekkelijke hopduvelstoet, muzikaal amusement voor alle leeftijden en Pat Van Hemelrijk als ‘Assenaar in de kijker’. Centraal thema van de Hopduvelfeesten is ‘de hop in de kunst’. Natuurlijk zijn ook de Duvelsverzen weer van de partij. Zoals bij elke editie vindt iedereen wel zijn gading in het programma voor vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september.

Pat Van Hemelrijck2018 is weer zo’n jaar waarin je uitgebreid kennis kan maken met de strapatsen van de hopduvel. Centrale gast is Pat Van Hemelrijk, theatermaker, regisseur, decorbouwer en beeldend kunstenaar. In samenwerking met Pat & CC Asse werkte het Hopduvelcomité een veelzijdig programma uit. Sta ons toe, hier een beknopt overzicht te geven. We komen later bij u terug met een gedetailleerd programma.

Op zondag 9 september is er de Hopduvelstoet, deze keer helemaal in het teken van de ‘hop in de kunst’. Verwacht u aan tekeningen, miniaturen, kruidenboeken, houtsculpturen, kunstvoorwerpen, schilderijen, beelden, etsen…

Op zondag 26 augustus kan u in de Tent Manke Fiel gaan kijken naar DEKAST, een eigenzinnig voorstelling met Pat Van Hemelrijk en Geert Waegeman. Op diezelfde zondag start ook de tentoonstelling met foto’s van Filip Claesens in de cultuurzaal van het Oud Gasthuis.

Ook de opener van de Hopduvelfeesten is een voorstelling van Pat Van Hemelrijk: Hop Hop Flavoria op vrijdag 31 augustus. En op zondag 2 september is het alweer feest met de familievoorstelling Bizar door Muziektheater De Kolonie MT & Théâtre des 4 mains.

Op zaterdag 1 september wordt in het CC plaats gemaakt voor de Duvelsverzen met literatuur, poëzie en muziek harmonieus samen, alles overgoten met een sausje van samenzijn en gezelligheid met Carmien Michiels, Lieven Annemans, Pat Van Hemelrijck en de lievelingen van de maan.

Een weekje later, op 8 september is er in het kinderdorp De Wondere Wereld van het Circus met goochelaars, acrobaten en waarzeggers.

En dan is er nog het muziekprogramma maar daar berichten wij u in een ander artikel over.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk