Sterven de bomen op de Hopmarkt?

Op de gemeenteraad van maandag 25 juni interpelleerde de N-VA over de beplantingen op de Hopmarkt. Het agendapunt werd ingediend door Rudy Lengeler (die echter afwezig was) en toegelicht door fractieleider Peter Verbiest. Lengeler (jarenlang in de sector gewerkt) stelde in zijn schriftelijke toelichting dat de aanplantingen van bomen op de Hopmarkt te laat op het seizoen was gebeurd en dat daardoor een flink aantal bomen het niet zal halen.

Verbiest zei dat de aanplantingen nog ‘rap rap’ voor de verkiezingen moesten gerealiseerd worden en dat hierdoor een aantal bomen het niet zullen halen. Bovendien werden ze geplant in een laag aangevoerde grond van 50 cm wat ook niet ideaal is voor de beplantingen die hij verder wel geslaagd vond.

Schepen Rik De Baerdemaeker (CD&V) repliceerde dat het normaal was dat een aantal bomen of struiken bij aanplantingen niet overleven. “Hier gaat het om minder dan 10% en dat is een aanvaardbaar percentage,” stelde de schepen. “Bovendien kunnen we pas volgend jaar zien welke bomen het hebben overleefd en welke niet”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk