De Regenboog wint Oog voor Lekkers

De gemeentelijke lagere school van Zellik  gaat al een paar jaar het engagement aan om op school tot een evenwichtiger en gezonder dranken- en tussendoortjes aanbod te komen. Gezonde tussendoortjes worden zoveel mogelijk gepromoot.  Verder drinken de kinderen alleen nog water op school. In september 2017 diende de school een aanvraag in tot deelname aan de ‘Oog voor lekkers’ campagne.

Concreet betekent dit dat zij in aanmerking komen voor een subsidie voor de verdeling van één portie fruit gedurende 10 weken in het eerste trimester en 10 weken in het tweede trimester. Het derde trimester neemt de school de kostprijs van het fruit voor eigen rekening.

Elke woensdag kan hierdoor elke leerling uit de lagere school genieten van een lekker stuk fruit of groente. Zo leren kinderen ook de smaak van mindere gekende fruitsoorten kennen en wordt er af en toe een wortel, komkommer of lekker tomaatje toegevoegd aan het assortiment.

Om alles vlot te laten verlopen doet de school  beroep op het Dagbestedingscentrum “Ter Linde” uit Asse. Een aantal van hun bewoners helpen bij het snijden en verdelen van de levering in alle klassen.

De school nam onlangs deel aan een wedstrijd die georganiseerd werd door  “Oog voor lekkers”. Deze wedstrijd bestond eruit om per klas 10 opdrachten uit te voeren. Vol enthousiasme gingen de leerlingen en leerkrachten creatief aan de slag. Hun inzet werd dan ook beloond want uit de vele inzendingen die “Oog voor lekkers” mocht ontvangen werd  GLS De Regenboog geselecteerd samen met 9 andere deelnemers.

Hierover kunnen zij terecht fier zijn en met trots zeggen dat de school volgend schooljaar opnieuw gratis fruit kan aanbieden aan elk kind gedurende 30 weken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk