7.500 dollar voor TSO-BSO Sint-Martinus

Je wint niet elke dag 7.500 dollar (zo’n 6.700 euro)! TSO-BSO Sint-Martinus deed dat wel, niet met de Lotto maar als aanmoediging voor haar inspanningen om de leerlingen al vanaf het derde jaar te laten werken met CNC-machines. De Haas Foundation uit de Verenigde Staten (opgericht door Gene Haas, producent van CNC-machines) verleende Sint-Martinus dit bedrag om de inspanningen te steunen van de school die haar leerlingen zo vroeg mogelijk kennis wil laten maken met deze machines.

Het was technisch coördinator Thomas Gabriëls die de wedstrijd won voor Sint-Martinus. Het was de Heer Blomme, verdeler van Haas machines, die de prijs in Asse kwam overhandigen. De Haas Foundation wil het aantal CNC-operatoren doen toenemen door inspanningen van scholen te stimuleren met een geldprijs. In 2017 verkocht Haas wereldwijd 14.000 CNC-machines waarvan 4.000 in Europa. Haas heeft zijn Europese hoofdzetel in Zaventem.

Schepen van onderwijs Edwin Fabri, zelf oud-leraar van de school, kwam graag naar de Koensborre om er de leerlingen en leraren geluk te wensen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk