Johan D.W. is Jezus niet

Assenaar Johan D.W. is een oplichter, niet een zelfverklaarde Jezus. Dat is het besluit van de rechtbank na het proces van de 65-jarige ‘genezer’. De rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf (met uitstel) van 3 jaar. Zijn partner, Anita V.H. (59) kreeg twee jaar met uitstel.

Het koppel had, volgens de rechtbank, kwetsbare mensen opgelicht met zogenaamde seances die hen zouden genezen van hun ziektes en kwalen. Per seance moesten de slachtoffers 100 euro betalen. Maar de rechtbank stelde vast dat er helemaal geen genezingen waren. Oplichting dus.

De slachtoffers werden op een slinkse manier geronseld tijdens lezingen waarop D.W. een ‘demonstratie’ gaf van zijn paranormale krachten. In werkelijkheid ging het over informatie over sommige aanwezigen die door medewerkers werd doorgespeeld aan D.W.

D.W. en V.H. zouden ook leningen losgeweekt hebben van goedgelovige slachtoffers, leningen die nooit werden terug betaald. D.W. werd o.m. onwettige uitoefening van de geneeskunde en aanranding van sommige slachtoffer verweten. “Zeer ernstige feiten,” verklaarde de rechtbank.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk