Asse wil meer veiligheid voor alle deelnemers aan verkeer

Het was niet echt een verrassing. Uit de resultaten van de grootschalige enquête ‘As ’t aan u ligt’ blijkt dat de Assenaren vooral wakker liggen van de onveiligheid in het verkeer. De staat van voet- en fietspaden, meer veiligheid in het verkeer en in het bijzonder aan de scholen, meer openbare netheid en minder criminaliteit. Dat zijn de thema’s waar de Assenaren groot belang aan hechten.

ASSE Enquête 2In een tweede fase van de enquête mochten zij dit dat wilden ideeën en voorstellen aanreiken. Op verschillende manieren kon de burger via de website www.astaanuligt.be deelnemen: door zelf ideeën of mogelijke oplossingen te posten, te reageren op ideeën van anderen of ideeën te ‘liken’/steunen of te delen op social media. Niet minder dan 269 inwoners kwamen met ideeën.

Wij doen een greep uit de ideeën die de meeste stemmen kregen: wilde speelparken, aanleggen van de ringweg om sluipverkeer te vermijden, meer groen, meer openbare vuilbakjes, een autoluw centrum, een centraal meldingsplatform waar je alle problemen kan melden en goedkopere en frequentere huisvuil ophalingen.

Uit beide fazen van het onderzoek werden een aantal acties op korte en op langere termijn gedistilleerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk