Asse is klaar voor Carnaval

Het weekend van 25 tot 27 februari staat volledig in het teken van carnaval in Asse. Schepen van cultuur Geert Heyvaert: “De Raad van Elf, onder leiding van Rudi Wauters, en het gemeentebestuur hebben niets aan het toeval overgelaten. Prins Ivan I van de Orde van Weg en Weer staat op scherp en ontvangt vrijdag om 19.33 uur de sleutel van de gemeente uit handen van onze burgemeester Koen Van Elsen. Nadien volgt een rondgang langs verschillende herbergen”.

Op zaterdag bezoekt het carnaval gezelschap de bewoners van de Assese rusthuizen. Nadien (om 20.11 uur) is er een Prinsenfeest in Feestzaal ’t Jass.

Zondag 25 februari is uiteraard de grote dag met de 40ste carnavalstoet die om 14.33 uur op gang getrokken wordt. De carnavalstoet wordt voorafgegaan door een publiciteitskaravaan. Nadat de stoet door de straten van het centrum is getrokken volgt de Gouden Assekoekenworp op de Markt. Vanaf 15 uur is er in ’t Jass een gezellig carnavalfeest met tal van optredens en gevolgd door de prijsuitreiking.

Maandag is ‘Druuêge Moindag’ met een seniorenmiddag vanaf 12 uur in ’t Jass. Optredens van Nicky Jones, Diama More en Nonkel Jef. Op dinsdag wordt het carnavalweekend afgesloten met een bezoek aan de wekelijkse markt.

Het parcours van de 40ste carnavalstoet is als volgt: Boekfos, Weverstraat, Gemeenteplein, Steenweg, Nieuwstraat, Bloklaan, Muurveld, Arsenaalstraat. Het spreekt vanzelf dat die straten zondagnamiddag verkeersvrij worden gemaakt om de stoet vlotte doorgang te geven.

De Raad van Elf reikt een gouden, een zilveren en een bronzen assekoek uit voor de mooist versierde handels- en horecazaken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk