Asse plant 3000 bomen

Op dinsdag 16 januari waren kinderen van het 5de leerjaar van GBS Centrum aanwezig in de Asbeekstraat om er bomen te helpen planten op grond van het OCMW. Op donderdag zijn er gelijkaardige activiteiten gepland in Karelo met het 3de leerjaar van de GBS Krokgem.

Vorig jaar werden bij beheerswerkzaamheden bomen gekapt op beide plaatsen. Deze week worden er in het totaal 3000 nieuwe aangeplant, aangevuld met 1000 plantsoenstukken.

In de Asbeekstraat wordt een bosrand voorzien met éénsteilige meidoorn, hazelaar, sleedoorn, Europese vogelkers, Gelderse roos, hondsrozen en spork. Langs de waterkant komt zwarte els, kraakwilg en fladderiep. Verder komen er nog zomereik, zomerlinde en boskers.

Ook in Kartelo wordt er op drie plaatsen een bosrand aangeplant met dezelfde soorten. In het bos komen zomereik, esdoorn en boskers.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk