Nieuwe schoolgebouwen in Relegem en Zellik

Het gemeentebestuur van Asse blijft in snel tempo zijn basisscholen vernieuwen. Nadat bij het begin van het schooljaar de kleuters van de GBS in Walfergem hun intrek namen in splinternieuwe lokalen, is het nu de beurt aan de schoolkinderen van Relegem. Na de herfstvakantie zullen ook daar de kleuters van de GBS Relegem, met een paar maanden vertraging, hun nieuwe klasjes in gebruik kunnen nemen.

Relegem

De nieuwbouw omvat 8 kleuterklassen, zorglokalen, een leraarskamer en een polyvalente ruimte die ook als turnzaal voor de kleuters zal worden gebruikt. De kleuterlokalen in het bestaande gebouw worden omgebouwd tot lagere schoolklassen. Momenteel zijn alle kleuterklassen in Relegem ontdubbeld. Jaarlijks zal er een klas bijkomen tot wanneer de hele school tot en met het zesde leerjaar is ontdubbeld. Op de officiële opening is het nog even wachten tot wanneer de laatste klusjes zijn afgewerkt. Lees verder onder de foto.

ASSE Nieuwbouw Relegem

Zellik

Ondertussen zijn ook in Zellik de werken gestart voor de nieuwbouw van de Gemeentelijke Lagere School en Spinibo. Bedoeling is dat de school en Spinibo begin september 2018 de nieuwe lokalen kunnen betrekken. Voor de school worden er op de bovenverdieping 4 klassen en een zorgklas gebouwd. De klassen van het eerste leerjaar komen hier terecht.

Op het gelijkvloers komt een polyvalente ruimte die door de school als refter zal worden gebruikt en die dienst doet als grote speelruimte voor de kinderopvang. Verenigingen kunnen na de schooluren of in het weekend van deze ruimte ook gebruikmaken. Verder zijn er op het gelijkvloers nog 4 lokalen voor de kinderopvang (kleuters en lagere school) en een kleine keuken.

Al deze uitbreidingen kaderen in de capaciteitsproblematiek waar de gemeente mee te kampen heeft en waar Vlaanderen in 2013 en 2015 subsidies voor vrijmaakte.

ASSE Nieuwbouw Zellik 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk