Een aambeeld, een piano en Sint-Elooi

Het zou het antwoord kunnen zijn op een ‘Slimste Mens’ vraag: Wat weet je over ’t Smiske? Vorig weekend werd een vernieuwd Smiske opnieuw in gebruik genomen. Eerst met een gezellige avond voor alle medewerkers, daarna met spetterende muziek.

Nieuw sanitair, nieuwe verwarming, een vernieuwde keuken, een vers likje verf op de muren … het vernieuwde ’t Smiske ziet er goed uit. Dat is de verdienste van de vele medewerkers die de handen uit de mouwen staken. Het einde van de werken werd bekroond met het terugplaatsen van het … aambeeld, de piano en het beeldje van Sint-Eloois.

Met de nakende afbraak van de gebouwen die tegen ’t Smiske aanleunen wordt binnenkort ook een nieuwe toegang voorzien via de Hopmarkt. Er komen ook nog nieuwe ramen en deuren.

Maar het belangrijkste blijft de muziek natuurlijk. In november kan je gaan luisteren naar de Bretonse gitarist Soig Siberil (3 november) en De Laatste Match van Ivan Lendl (4 november). Op 18 november is er familie-spelletjes dag en op zondag 26 november is er een Kinderzangfeest. Meer info op http://www.tsmiske.be/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk