Doodrijder Merel weer in de cel

VILVOORDE – Het beroep dat was ingediend door Muhammed Aytekin, de man die in 2015 Merel De Prins doodreed in Vilvoorde werd verworpen door het Hof van Cassatie. In januari van dit jaar werd Muhammed door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Kort nadien werd hij weer vrijgelaten. Aanleiding was het feit dat artsen hadden vastgesteld dat de man een oogziekte had en in de gevangenis dreigde blind te worden. Volgens een onderzoek van de wetsgeneesheer was Aytekin echter voldoende hersteld om zijn straf verder uit te zitten. En dus besliste de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank om hem weer naar de cel te sturen.

ASSE – De man uit Kobbegem die er van verdacht wordt zijn vrouw te hebben verstikt, blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer. De feiten deden zich vorige week woensdag voor in de woning van het koppel in Kobbegem. De 68-jarige man van het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Nog dezelfde dag werd hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van doodslag. De raadkamer heeft zijn aanhouding nu bevestigd.

LENNIK – Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf een negatief advies voor het bouwdossier van sporthal Jo Baetens in Lennik. De gemeente wil het sportcomplex volledig vernieuwen. Volgens het Agentschap wordt er in het huidige bouwdossier een rooilijn overschreden. Volgens schepen van Openbare Ruimte Johan Limbourg zitten de gemeente en medewerkers van het agentschap momenteel samen om tot een oplossing te komen. Normaal gezien moeten de verbouwingen begin volgend jaar van start kunnen gaan.

TERNAT – De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde een onthaalouder uit Ternat tot 40 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor kindermishandeling. Het kindje liep een schedelbreuk op nadat de man tegen het stoeltje had geschopt waarin het jongetje zat. Het was de moeder van de baby die de feiten ontdekte toen ze met haar kind naar het ziekenhuis trok omdat het kind een zwelling aan het hoofd had. De man daagde niet op voor zijn proces en werd bij verstek veroordeeld. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

GALMAARDEN РIn Galmaarden gaat huidig burgemeester Pierre Deneyer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 plaats nemen op de laatste plaats. Hij wil daarmee jongere partijleden steunen. Deneyer komt al voor de 7e keer op bij verkiezingen. De Galmaardse CD&V-lijst zal in 2018 getrokken worden door eerste schepen Patrick Decat. Schepen Ludo Persoons komt ook weer op.  Melissa Van Eesbeek, jongerenvoorzitter van de Galmaardse CD&V-afdeling, zou een plaats bij de eerste kandidaten krijgen. Schepenen Armand Biesemans en Claudine Carels en OCMW-voorzitter Marc Deteye zouden niet meer opkomen.

GRIMBERGEN – Christian Rits is de nieuwe trainer van voetbalclub Grimbergen. 2 Weken geleden zette Grimbergen coach Vito Simone aan de deur. Christian Rits loodste in het verleden voetbalclub Ternat van de provinciale reeksen naar derde klasse. Nadien coachte Rits ook nog FC Brussels, RWDM, Asse-Zellik en Crossing Schaarbeek. Aanstaande zondag ontvangt Grimbergen leider Eppegem.

 

Topartikels bij Goeiedag.be