Peter en Sigrid trekken N-VA lijst volgend jaar

Peter Verbiest (51) en Sigrid Goethals (49) worden door het partijbestuur van N-VA Asse naar voren geschoven als lijsttrekkers. Zij zullen bij de verkiezingen een ambitieus team van N-VA’ers leiden. N-VA schuift Peter Verbiest naar voren als kandidaat burgemeester en wil graag de grootste partij in Asse worden. In het voorjaar van volgend jaar wil N-VA de lijst van kandidaten voorstellen waaraan momenteel nog hard gewerkt wordt.

Ook van een programma voor de verkiezingen wordt werk gemaakt. De rode draad doorheen dit programma heet ‘samen.werken’. Er worden vandaag reeds vijf thema’s naar voren geschoven. N-VA wil het gemeenschapsleven centraal stellen en inzetten op het verenigingsleven, het vrijwilligerswerk en meer. Uiteraard moet het Nederlandstalig karakter van de gemeente gerespecteerd en versterkt worden.

Verdorpen

N-VA stelt ook dat er een evenwicht moet zijn tussen rechten en plichten. Het wil de gemeente ook ‘verdorpen’ met meer groen, meer pleintjes als ontmoetingsplaats en dat niet alleen in Asse en Zellik maar ook in de kleinere gehuchten. Tenslotte wil N-VA inzetten op inspraak met een grotere rol voor adviesraden en wijkcomités.

Peter Verbiest kwam in 2001 in de gemeenteraad. In de coalitie CD&V-N-VA was hij vier jaar schepen. In de huidige legislatuur belandde N-VA in de oppositie. Sigrid Goethals is aan haar eerste mandaat bezig. Op de foto: Peter Verbiest, N-VA voorzitter Gunter Slaus en Sigrid Goethals.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk