Huisartsenwachtpost voor regio in Merchtem

Op 29 september open in de Merchtemse Maurits SacrĂ©straat de ‘Huisartsenwachtpost Noord-West-Brabant’ de deuren. Deze regio omvat meer dan 105.000 inwoners en bestrijkt een oppervlakte van circa 175 kmÂČ. De betrokken gemeenten zijn Asse, Merchtem, Grimbergen, Opwijk, Meise-Wolvertem en Dilbeek (Saviowijk en Groot-Bijgaarden). De wachtpost zal spoedeisende huisartsenzorg tijdens de weekends en/of feestdagen leveren.

Patiënten kunnen voor medische problemen voor dewelke zij niet kunnen wachten tot hun eigen huisarts bereikbaar is, terecht op de wachtpost voor consultatie of indien het absoluut onmogelijk is zich te verplaatsen kan een arts langs komen voor huisbezoek. Na consultatie of huisbezoek ontvangt de eigen huisarts een verslag van het gedane onderzoek door de wachtarts. Voor zowel wat betreft de consultaties op de wachtpost als voor de huisbezoeken wordt uitsluitend gewerkt na telefonische afspraak via het centraal oproepnummer 1733 waar men na opgave van de postcode van zijn gemeente doorgeschakeld wordt met het onthaal op de wachtpost.

Netwerk

De opening en de werking passen in het project van de minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, Maggie De Block, om binnen de komende vier jaar het ganse grondgebied van België te voorzien van goed uitgebalanceerde netwerken met efficiënt georganiseerde wachtposten. Op vlak van de dagelijkse organisatie zal deze wachtpost dan ook aangestuurd worden door de manager-coördinator Herman Vyverman die al manager-coördinator is van de naburige huisartsenwachtpost Aalst-Affligem.

Dank zij een nauwe en gestructureerde samenwerking met het OLV ziekenhuis Aalst –Asse wordt alles in het werk gesteld om de beste zorg door de beste zorgverlener op de beste plaats en op het beste moment op basis van de zorgnood van de patiĂ«nt te verlenen.

Huisartsenwachtpost, Maurits Sacréstraat 23, Merchtem. Na afspraak via gratis nummer 1733

Topartikels bij Goeiedag.be