Een lach en een traan voor ’t Bronneken

In de Bergestraat in Asse worden de laatste muren van Jeugdhuis ’t Bronneken gesloopt. Donderdagavond kwamen een aantal ‘anciens’ samen om ‘afscheid te nemen’ van de gebouwen waarin ze zoveel aangename uren hadden gesleten. Het was allemaal wat geïmproviseerd maar daarom niet minder gemeend.

In gesprekjes met o.m Rudy Breckx (diensthoofd evenementen), Lut Breckx (eerste voorzitter van ’t Bronneken) en burgemeester Koen Van Elsen (eerste voorzitter van de vzw) werden herinneringen opgehaald. Plezante anecdotes over de zwembadfuif en de wekelijkse spaghettimomenten. Er werd gelachen maar er waren ook momenten dat de ontroering even de kop op stak.

Uiteindelijk was iedereen het erover eens: ’t Bronneken speelde een belangrijke rol in het leven van heel veel Assenaren. Verschillende generaties hebben er zich geamuseerd, deelgenomen aan de vele activiteiten en velen hebben er ook een lief en partner gevonden.

Lees een uitgebreide reportage in het volgende nummer van Goeiedag (13 september).

Op de plaats waar ooit ’t Bronneken stond, komt een commercieel gelijkvloers met appartementen (Stationsstraat) en zes eengezinswoningen (Bergestraat). De straat wordt er, na de bouw van de woningen, ook verbreed.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk