Nieuwstraat hele maand dicht voor werken

Van 31 juli tot 31 augustus worden werken uitgevoerd aan de Nieuwstraat in Asse. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt tussen het kruispunt met de Steenweg en dat met de Bloklaan. De gemeente Asse maakt van deze werken gebruik om de voetpaden in de Nieuwstraat te verbreden zodat de veiligheid van de zachte weggebruikers verbetert.

Het verbreden van de voetpaden, houdt in dat de huidige parkeerstrook verdwijnt. Om het verlies aan parkeerplaatsen te compenseren, zal het gemeentebestuur de parking van de Liberale Mutualiteit in de Prieelstraat huren.

Tijdens de werken wordt de Nieuwstraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer moet vanuit verschillende invalswegen omleidingen volgen.Van 31 juli tot en met 31 augustus wordt de Nieuwstraat afgesloten tussen de kruispunten van de Steenweg en de Bloklaan.

Het verkeer vanuit Ternat moet een omleiding volgen via Muurveld en Boekfos. Het verkeer komende van het station, richting Ternat wordt omgeleid via Boekfos en Bloklaan. Het verkeer vanuit Aalst en Dendermonde moet omrijden via de G. Kurthstraat en Koensborre. Het zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt afgeleid naar de E40.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk