Nieuwe chalets voor evenementen in Asse

Asse heeft tien nieuwe chalets en twintig receptietafels aangekocht als logistiek materiaal voor de verenigingen. De chalets zijn heel duurzaam en zouden 25 jaar mee moeten gaan. De nieuwe chalets meten 3 op 2,5 meter en zijn dus een halve meter minder groot dan de huidige chalets.

“Het grote voordeel van deze chalets is dat ze met 2 werkmannen op 6 minuten worden ineengeklikt, zonder bouten of moeren”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).

“Ze zijn compact weg te bergen in een ijzeren frame dat met de kraanwagen wordt afgeladen. De mogelijkheid bestaat dat je ze aaneen bouwt tot één grote ruimte. Ze hebben een plankenvloer en de vloerplaat is antislip en afspuitbaar. Het luik gaat langs buiten open en vormt dus een beschutting. De luifel werkt met een hydraulische pomp. De chalets zijn voorzien van een degelijk en veilig slot.”

Asse betaalde voor de tien chalets samen 52.840 euro. Daarnaast werden 20 nieuwe receptietafels aangekocht ter waarde van 3.263 euro. Ze worden vervoerd met twee transportkarren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk