Kerkhof Asbeek wordt uitgebreid

In Asbeek (Asse) zijn de werkzaamheden gestart om het kerkhof uit te breiden. Tegelijk wordt het kerkhof verfraaid. De begraafplaats wordt vergroot om bijkomende graven en urnevelden mogelijk te maken.

Er werd intussen al een betonpad aangelegd zodat bezoekers aangenamer op het kerkhof kunnen wandelen. Volgende maand plaatst de firma ‘Wood in Style’ een kerkhofhuisje, in eikenhout en met overkapping, dat kan gebruikt worden voor uitvaarten.

In oktober worden nog vijftien extra parkeerplaatsen aangelegd. Deze zijn ook ter beschikking voor activiteiten op de voetbalvelden tegenover de begraafplaats. De aannemer voor die klus wordt binnenkort aangesteld.

Na de aanleg van de extra parkeerplaatsen zal de gemeentelijke groendienst hoogstambomen aanplanten langs de nieuwe ruimte.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk