Inbrekers in nieuwe pizzeria zijn dag te vroeg

In het Dorp van Mollem, vlak naast de kerk, werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in het nieuwe restaurant Ytalian. Dat is opmerkelijk, want dat restaurant ging pas donderdagavond voor het eerst open.

Ytalian is een pizza-restaurant met Italiaanse zaakvoerders. Het komt in de plaats van het Italiaans restaurant Al Campanile, dat eind februari al na amper één jaar de deuren sloot. Het etablissement, dat vele decennia gekend stond als café Onder de Toren, is sinds twee jaar eigendom van minister Maggie De Block en haar man Luc Asselman.

De inbraak gebeurde via de schuur aan de achterzijde. Die bereikten de inbrekers via een steegje, waar ze eerst nog de deur van een stal moesten openbreken.

Uit de kelder haalden ze een ham uit de diepvries, maar die lieten ze achter op de grond. In het restaurant stalen ze enkele kratten wijn en wat elektronisch materiaal.

“Dat was elektronisch materiaal zonder veel waarde, zoals enkele binnencamera’s”, zegt Luc Asselman. “Blijkbaar was het wel een gerichte inbraak. Er waren die nacht nergens in de regio andere inbraken. Volgens mij waren die inbrekers gewoon een dag te vroeg. Ze braken ook de kassa open, maar daar stak niets in, want het restaurant ging pas de volgende dag voor het eerst open. Ze moeten dus wel ontgoocheld zijn afgedropen. De politie kon echter geen sporen vinden omwille van de houten inrichting.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk