Asse verwelkomt Roparun

Asse grijpt de doortocht van de 25ste Roparun op Pinksterzondag 15 mei opnieuw aan om tal van activiteiten rond gezondheid in de kijker te zetten. De Roparun is een grote estafetteloop van Parijs naar Rotterdam waarbij honderden teams lopen voor het goede doel.

Vanaf 14 uur kan iedereen in het gezondheidsdorp op het Kerkplein kennismaken met gezondheidstesten, infostands, interactieve spelletjes, animatie voor jong en oud maar ook met trainingssessies van 10 minuten ‘workout@home’ die je nadien ook gemakkelijk thuis kan doen.

Je kan je hartritme en bloeddruk laten meten op de stand van de dienst Cardiologie van het OLV Ziekenhuis en er is diabeteseducatie (meting bloedglucose).

Er zijn drankjes en hapjes, een wijn- en cavabar en een stand met wok-proevertjes. Er wordt ook een wandel- en fietshappening gehouden, met wandelingen van 7 en 14 km en fietstochten van 25 en 40 km (met diverse stops onderweg). Vertrek en eindpunt: Kerkplein in Asse. Starten tussen 14 en 16 uur. Deelnameprijs bedraagt 5 euro voor volwassenen, gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Om 17 uur wordt op het Kerkplein het startschot gegeven van een 5 km loop door de straten van Asse. Deelname is gratis. De opwarming start om 16.30 uur.

Vanaf 18 uur wordt de doorkomst van de eerste Roparun-teams verwacht. De tent blijft open tot middernacht.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk