La Lorraine doet bod op Le Bon Grain Kobbegem

Er is een kandidaat-overnemer voor de noodlijdende industriële bakkerij Le Bon Grain in Kobbegem (Asse).

De bakkerijgroep La Lorraine, de in Ninove gevestigde nummer één in België op de bakkerijmarkt, heeft een concreet bod uitgebracht om de vestigingen in Asse en Heusden-Zolder over te nemen.

Le Bon Grain, met vijf vestigingen in Vlaanderen en één in Wallonië, legde donderdag onverwacht de boeken neer. Aan Vlaamse zijde zoeken drie curatoren een oplossing voor het bedrijf.

“La Lorraine wil de sites in Kobbegem en Zolder in hun geheel overnemen, dus met inboedel en rollend materieel”, bevestigt Luc Debast van ACV Voeding en Diensten.

“Ze willen voor deze twee sites alle lopende contracten overnemen, net als het bestaande contingent voltijdse equivalenten aan de bestaande arbeidsvoorwaarden. Ze willen ook de eindejaarspremies die het personeel nog tegoed heeft betalen.”

“Er moet wel nog onderhandeld worden met de banken. Uitsluitsel valt pas dinsdagavond of woensdag te verwachten. Er is een zitting van de handelsrechtbank aangevraagd. La Lorraine mikt wel op een snelle doorstart en zou graag woensdag al opnieuw de productie willen opstarten op beide plaatsen.”

In Kobbegem werken 111 mensen. Met Zolder erbij zouden hiermee alvast ongeveer 200 van de bijna 700 banen bij Le Bon Grain gered kunnen worden.

Voor de vestigingen in Diest, Ardooie en Lommel is er momenteel nog geen interesse. De bakkerij in het Henegouwse Morlanwelz wordt apart behandeld.

Topartikels bij Goeiedag.be