Roparun schenkt 90.000 euro voor inrichting Palliatieve Zorgeenheid Asse

Het OLV Ziekenhuis ontving van de Stichting Roparun de toezegging om 90.000 euro bij te dragen voor de inrichting van de Palliatieve Zorgeenheid in Huis Stas, het beschermde gebouw aan het Marktplein in Asse.

De werken voor de aanbouw Huis Stas starten in januari. Er komen zes moderne verblijfkamers voor palliatieve patiënten. In de tweede helft van 2016 wordt Huis Stas gerenoveerd om onderdak te bieden aan de gezamenlijke leefruimten voor de palliatieve zorgeenheid.

“Spontaan groeide bij ons team de ambitie om van deze verhuis gebruik te maken om ook de inrichting van de leefruimtes voor onze palliatieve patiënten naar een nog hoger peil te brengen”, zegt Sonia Van Den Bossche, directiemedewerkster OLV Ziekenhuis Asse en initiatiefneemster.

“Na ruggenspraak met de betrokken geriaters, stelde ons team het dossier op. Dat werd na de zomer ingediend en we kregen recent het heugelijke nieuws dat de Stichting Roparun 90.000 euro ter beschikking stelt. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee, want het OLV Ziekenhuis financiert dit project volledig met eigen middelen.”

De Roparun, een jaarlijkse estafetteloop op Pinksterzondag van Parijs naar Rotterdam, passeert ook al meer dan tien jaar door Asse. De organiserende stichting steunt hiermee jaarlijks tientallen projecten voor mensen met kanker.

Het OLV Ziekenhuis hield dit jaar samen met enkele partners voor de tweede maal een succesrijk evenement naar aanleiding van deze doortocht. “Ook in 2016, op zondag 15 mei, komt de Roparun opnieuw door Asse, een doortocht die we niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan”, aldus Sonia Van Den Bossche.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...