Bibliotheek Asse heeft inleverbus

De hoofdbibliotheek van Asse, aan de Huinegem, beschikt sinds deze week over een inleverbus. De inleverbus komt er op vraag van veel bibliotheekgebruikers.

Met de nieuwe service kan de lener voortaan 24 uur op 24 boeken of dvd’s terugbrengen. Achter de gleuf zit een opvangmand met een verende bodem om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt.

Aan de lener wordt wel gevraagd de materialen met zorg te behandelen en na te kijken op volledigheid. Dvd-doosjes worden best verpakt in een envelop of een plastic tas zodat ze niet open kunnen vallen.

Het bibliotheekpersoneel kijkt elke morgen de inleverbus na en scant vervolgens de materialen uit. De dag waarop de materialen in de bus worden gedropt, wordt beschouwd als inleverdag.

Onvolledig ingeleverde materialen worden echter niet van de lenerspas gehaald. Eventuele boetes worden geregistreerd en moeten bij het volgende bibliotheekbezoek worden betaald.

Gebruikers kunnen hun uitgeleende materialen online verlengen, reserveren of de uitleengeschiedenis opvragen. Dat kan eveneens via een eenvoudig telefoontje naar de bib.

Dankzij de vroem- en zoenzone, vlakbij de bibingang, hoeft zelfs (kort)parkeren geen probleem meer te zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk