Zestien nieuwe assistentiewoningen in Klein Veldeken

De seniorenresidentie Klein Veldeken in Asse neemt zestien bijkomende assistentiewoningen in gebruik. De groep Time for Quality, eigenaar van de residentie, bouwt op de Kalkoven momenteel nog eens 77 hypermoderne assistentiewoningen.

Assistentiewoningen zijn ‘the next big thing’ in de woonsector. Alleen al in West-Brabant zijn er een tiental projecten in ontwikkeling die zich richten op de senioren die ‘vroeger denken aan later’.

Naast het nieuwe woonconcept, met zorg voor design, ruimere flats en de nieuwste domotica die anticipeert op de ongemakken bij de oude dag, is er een uitgebreid dienstenconcept op maat. Voorts is er een gamma aan lifestyle en fitness en – zodra de nood zich stelt – een zorgpakket. Met uitzondering van dementie kunnen senioren in deze assistentiewoningen echt tot hun laatste dag blijven wonen.

De groep Time for Quality van Martin Baert zet hard in op dit nieuwe woonconcept. ‘In het klooster van de Paterskerk in Halle verkochten we op amper drie weken al 34 van de 40 geplande assistentiewoningen. Dat is ontzettend snel’, verzekert Baert.

‘VivAsse op de Kalkoven in Asse is al voor 40 procent verkocht. Het concept blijkt zeer geschikt voor de kleinere centrumsteden. De belangstelling is groot. Het beslissingsproces, zowel bij kopers als huurders, duurt wel wat langer, maar dat is normaal. De mensen willen eerst het afgewerkt product zien. Daarna gaat het snel.’

‘Ons verhaal speelt zich af op de woonmarkt. Wij zijn geen concurrenten voor de rusthuizen. Eén op de vijf mensen boven de 65 ruilt zijn te ruime woning voor een flat. Nu wachten velen daar nog mee tot ze al 75 zijn, maar in de toekomst zal men die stap steeds vroeger zetten. Daar zit voor ons de echte groei in.’

Volgende week donderdag, 16 juli, openen in de seniorenresidentie Klein Veldeken, in de gelijknamige zijstraat van de Prieelstraat in Asse, alvast zestien nieuwe assistentiewoningen.

Het seniorencomplex, dat in de jaren ’90 opende, komt daarmee op 58 woonentiteiten, waarvan zes voor kortverblijf (voor mensen die revalideren). ‘De nieuwe assistentiewoningen sluiten naadloos aan bij de al bestaande in Klein Veldeken. Tien van de zestien zijn reeds verhuurd, wat erg goed is in deze sector. Het stelt ons gerust dat het nieuwe woonconcept aanslaat’, aldus Baert.

De dagprijs in Klein Veldeken (huur en basisdiensten) bedraagt 46 euro. In VivAsse zal de prijs, naargelang de flat, wellicht tussen 45 en 49 euro liggen.

De eerste bewoners in VivAsse zouden in april 2016 hun intrek kunnen nemen. Alle geïnteresseerden zijn tijdens de openingsdag in Klein Veldeken vanaf 14 uur welkom voor een toelichting bij het nieuwe woonconcept.

Baert maakt daarbij ook gebruik van bekende figuren als voormalig voetbaltrainer Ariël Jacobs, sterrenchef Robert Van Landeghem en professor Dominique Verté, de bedenker en groot pleitbezorger van assistentiewoningen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk