Inbreker blijkt vriendje van zoon

Een inbraak in een woning in de Nachtegaallaan in Zellik vorige week is deze week opgehelderd dankzij bekentenissen van een vriend van een zoon van het gezin.

De bewoners lieten de sleutel van de inkomdeur vaak in de brievenbus liggen voor hun zoon. Vrienden van de zoon wisten dat. Een van hen nam de sleutel uit de brievenbus toen de bewoners niet thuis waren en pleegde een diefstal.

Een andere vriend kreeg als zwijggeld twee gsm’s. Deze laatste kon echter niet leven met het geheim en gaf de twee gsm’s aan de rechtmatige eigenaar, waardoor de diefstal opgehelderd werd.

De 15-jarige dader uit Asse zal zich evenwel moeten verantwoorden voor de diefstal want een digitaal fototoestel, Playstation controller en een fiets zijn nog niet terecht.

Er waren de voorbije dagen nog enkele andere inbraken in Zellik en Asse:

  • In de François Jacobslaan werd dinsdagnacht ingebroken in een woning. De bewoonster hoorde rond middernacht lawaai uit de woonkamer. Het rolluik van de keukendeur en het keukenraam bleken geforceerd. Ze zag geen daders en er werd niets gestolen .
  • In de Vinkenlaan werd een inbraak vastgesteld in een appartement. De bewoner had tijdens zijn afwezigheid de ramen laten open staan. De dieven raakten binnen via dit raam. Er zijn twee laptops gestolen.
  • In de Mollemseweg werd woensdag de poort van een loods opengebroken. Diverse werkmaterialen werden gestolen.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk