Merchtemse kermisaffiche barst uit haar voegen

Woensdag werd het Merchtemse kermisprogramma voorgesteld. Het werd opnieuw een reuzegrot affiche met kleine lettertjes. Niet om het lezen moeilijk te maken maar omdat er zoveel kermisdagen zijn met zoveel optredens, animatie, sportieve en gastronomische activiteiten.Kermis 3

Ook nu weer is de corrida, jogging en kinderjogging van KWB de klassieke opener op de affiche. Zaterdag stelt Geuzeneuze zijn Merchtems Neuzeke 2015 voor op de Varkensmarkt. Geuzeneuze zal er de hele kermis lang een bierstandje verzorgen. Ook tijdens het openingsconcert van de Kon. Harmonie Sint-Cecilia.

Zondag is het dan de beurt aan de Kon. Muziekmaatschappij Concordia, is er een Merchtems kampioenschap meetschieten (nieuw!) en een grootse showavond Pitoe 65. Animator Pitoe, uit buurgemeente Opwijk, wordt 65 en mag van het gemeentebestuur ‘zijn ding doen’. Hij verzorgt een non-stop showprogramma van 17 tot 24 uur. Later meer details hierover.

Get Ready

Maandag gaat het even wat kalmer aan al verzorgt KWB – zoals zondag en dinsdag – haar eigen programma op het plein naast het Vijverdal. Dinsdag is natuurlijk de topdag met de jaarlijkse jaarmarkt. Het gemeentebestuur heeft een prijzenpot van 20.000 euro voor de verschillende prijskampen voor paarden, runderen en kleinvee. Op de Reedijk is er animatie met ‘Ezels op de Dansvloer’. Op het parochieplein is er een optreden van DUK.

Kermis 2Woensdag is de feestelijke marktdag. Er zijn optredens in het Karrewiel en op de Krekelendries. Maar donderdag is vooral de dag van Stoofstraatkermis met o.m. optredens van Get Ready en The Soulutions.

The Kings of Pop

Vrijdag is min of meer een rustdag. Zaterdag gaat het weer crescendo met het viskampioenschap van Merchtem en een optreden van The Kings of Pop (de opvolgers van The Magical Flying Thunderbirds op de Varkensmarkt.

Zondag is de laatste kermisdag met het groot muziekfestival (met zeven muziekmaatschappijen uit Merchtem en omgeving) en de traditionele ballekensworp. En dan is het tijd om de stopsels, sigarenpeuken en opgebrande ‘stekskes’ op het ‘plake te keirn’.

Iedere Merchtemnaar krijgt nog een gedetailleerd kermisprogramma in de brievenbus. Wie de affiche wil raadplegen kan terecht op www.merchtem.be

Foto : Geo De Buyser (ontwerper affiche), burgemeester Eddie De Block en friturist Eddy Cooremans.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk