Test met injectiepomp loopt fout, arbeider zwaar verbrand

Bij een brand in het bedrijf AD Diesel Center in Zellik liep een arbeider dinsdagnamiddag tweedegraadsbrandwonden op.

De brand in het atelier van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het testen van dieselinjectoren en dieselpompen, brak uit rond 16.20 uur.

Omwonenden in de Raymond Pelgrimslaan en enkele toevallige passanten hoorden kort na elkaar vier of vijf sterke explosies, waarna ze een zwarte rookwolk zagen opstijgen uit de dakkoepel van het bedrijf. Er waren even ook uitslaande vlammen.

De brandweerpost van Asse, bijgestaan door de Brusselse brandweer, was snel ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle.

In het atelier liep een technicus tweedegraadsbrandwonden op aan de armen, op de borst en in het aangezicht. De MUG van het UZ Brussel diende hem de eerste zorgen toe. Het slachtoffer, een man van rond de 40, werd naar het ziekenhuis overgebracht.

‘Bij het testen van een injector moet iets fout zijn gegaan, waarna de brand is overgeslagen op enkele olieproducten in de onmiddellijke omgeving’, zegt brandweerluitenant Frans Lelon. ‘Die testen gebeuren met speciale olie. Het gaat om hoogtechnologische machines. De schade aan de machines en aan het dak is echter vrij aanzienlijk.’

Bij AD Diesel Center werken drie mensen. De zaakvoerder wenste niet te reageren. De Pelgrimslaan was door de brand ruim een uur afgesloten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk