Alweer grijpdiefstal in omgeving Boekfos

In de Vronemeers in Asse werd zaterdagnamiddag een vrouw het slachtoffer van een grijpdiefstal.

De vrouw was met haar echtgenoot op wandel. Net achter de hoek met de Vronemeers werd de handtas van haar arm gerukt.

De dader had zijn gezicht goed bedekt en liep weg in het wegeltje dat de Vronemeers met de Boekfos verbindt.

De echtgenoot achtervolgde de dader maar moest uiteindelijk opgeven. Hij zag de dader nog in de richting van de Boekfos weglopen.

In het wegje werden enkele kaarten teruggevonden die de dader tijdens zijn vlucht weggooide.

Er waren in dezelfde buurt de voorbije maanden al meerdere vergelijkbare grijpdiefstallen.

Andere criminele feiten in Asse van afgelopen weekend:

  • In de J. Termoniastraat in Zellik werd afgelopen weekend ingebroken in een woning in renovatie. Een groot deel van de machines zijn verdwenen, waaronder een boormachine, een vijsmachine, werfradio, slijpmachine, laserpasser, nagelpistool, breekmachine en de sleutel van een schuifraam. Onbekenden forceerden de garagepoort om binnen te geraken. De dag ervoor was er een gelijkaardige feit, ook in Zellik.
  • Op de Edingsesteenweg in Asse werd zaterdag op twee plaatsen ingebroken. Op de ene plaats werd achteraan een keukenraam opengebroken en werd geld, juwelen en zilverwerk ontvreemd. Op de andere plaats werd een klein raampje ingeslagen en de woning doorzocht, maar er is niets gestolen.
  • Een bewoonster in de Schutstraat in Bekkerzeel liet een vriend twee weken in haar huis wonen. Nadat hij vertrok stelde ze vast dat er een fototoestel, polsuurwerk en geld verdwenen waren.
  • In het Breughelpark in Zellik werd zondag ingebroken in een garagebox. Dieven forceerden de poort en gingen aan de haal met een boormachine, een slijpmachine en een vijsmachine.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk