Asse Lennik brengt Europese thriller, gesponsord door Goeiedag (+ foto's, + video)

BeHappy2 Asse Lennik heeft de eerste van zijn twee wedstrijden tegen het Oekraïense Lokomotiv Kharkiv gewonnen. Maar het was niet meer of minder dan een bloedstollende thriller die pas in de laatste twee minuten werkelijk beslecht werd.

De wedstrijd – gesponsord door Goeiedag – leek eerst een wandeling in het park voor Asse Lennik te worden. De eerste set werd vrij vlot gewonnen met 21-25 (de eerste wedstrijd werd beschouwd als een uitwedstrijd voor BeHappy2). Het Molenbos zat afgeladen vol en de supporters waren meteen heel goed op dreef.

In de tweede en de derde set ging het mis. In set 2 nam Kharkiv het initiatief, liep uit en de eindspring van Asse Lennik kwam te laat, uitslag 25-21. In de derde set ging Asse Lennik met 25-22 de boot in door de vele gemiste opslagen.

In de vierde set stond Asse-Lennikgeen enkel keer op achterstand en haalde die set vrij makkelijk binnen met 16-25. De vijfde, korte set moest dus de beslissing brengen. Kharkiv liep meteen uit tot 6-1 maar dan scoorde Asse Lennik zes punten na mekaar. Kharkiv kwam nog langszij tot 11-11 maar moest uiteindelijk de duimen leggen met 12-15. Vanavond volgt de terugmatch om 20.30 uur in Sporthal Molenbos in Zellik.

Voor de wedstrijd van dinsdagavond had Goeiedag niet minder dan 130 mensen uitgenodigd die de wedstrijd gratis konden bijwonen. Zij mochten proeven van het volleybal maar ook van heel wat lekkere hapjes en drankjes.

Hieronder vind je ook een filmpje van de laatste twee (beslissende) minuten van de wedstrijd.