Provincie bouwt nieuwe sporthal in Relegem

De provincie Vlaams-Brabant gaat tegen september 2016 een nieuwe sporthal bouwen op de Pivo-site in Relegem.

De sporthal zal overdag worden gebruikt voor de lessen en trainingen van de politieschool en het opleidingscentrum van de brandweer en ’s avonds door de gemeente Asse.

De deputatie keurde woensdag het voorontwerp van de nieuwe sporthal goed.

‘Om onze leerlingen van de politieschool en het opleidingscentrum van de brandweer zo optimaal mogelijk voor te bereiden op hun job is er nood aan een nieuwe locatie voor trainingen’, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Pivo.

‘We onderhandelen met de gemeente Asse over een gedeeld gebruik zodat de infrastructuur optimaal gebruikt zal worden’.

Het nieuwe complex, geraamd op vier miljoen euro, wordt een compact en duurzaam gebouw met naast de sporthal ook kleedkamers en douches, berging en leslokalen.

De aanvang van de werken is voorzien voor maart-april 2015 en de ingebruikname in september 2016.

Exit Molenbos

De gemeenteraad van Asse spreekt zich volgende maandag uit over de samenwerkingsovereenkomst.

Een en ander betekent echter ook dat de gemeentelijke sporthal Molenbos in Zellik binnen enkele jaren verdwijnt.

‘Dat gebouw is versleten’, zegt schepen van Sport Rik De Baerdemaeker (CD&V). ‘De kosten voor een renovatie zijn veel te hoog. De beste optie is dan ook om verenigingen die Molenbos gebruiken over te brengen naar de nieuwe sporthal op het Pivo.’

Wat met volleybal?

Voor volleybalclub Asse-Lennik zit een verhuizing er echter niet in, want de nieuwe sporthal is niet groot genoeg om tribunes te herbergen.

‘Asse-Lennik mag nog drie seizoenen in Zellik spelen, maar het clubbestuur weet dat het voor nadien een beslissing zal moeten nemen’, aldus De Baerdemaeker. ‘Een mogelijkheid is ook dat ze de sporthal kopen.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk